English version

Omgeving

Omgeving

In de directe omgeving vindt u talloze café’s, restaurants en terassen. De vlakbij gelegen Twijnstraat is de oudste winkelstraat van Utrecht. Hier vindt u veel  leuke kleine winkeltjes. Er is een supermarkt op 100 meter afstand die ook ‘s avonds open is. Daar tegenover is een ontbijt/lunch restaurant met prima koffie, brood en gebak. Langs de Oudegracht en in de straten daarom heen kunt u heerlijk shoppen.

Waterfiets, roeiboot of kano huren

U kunt een waterfiets, roeiboot of kano huren om de grachten en singels te verkennen of een rondvaart maken.

Bekijk hier meer informatie

DOM kerk beklimmen

Een mooi uitzicht over de stad krijgt u als u de DOM beklimt.

Bekijk hier meer informatie

Landgoed Amelisweerd

Langs het jaagpad van de Kromme Rijn loopt u in tien minuten de stad uit richting het fraaie landgoed Amelisweerd waar u lekkere pannekoeken kunt eten, of in de veldkeuken  heerlijke biologische taartjes.

Bekijk hier meer informatie

Musea in Utrecht

Op een loopafstand van 5 minuten vindt u maar liefst drie filmhuizen en acht musea. Bekijk via onderstaande link welke dat zijn.

Bekijk hier meer informatie

Stadsschouwburg & TivoliVredenburg

Naar de stadsschouwburg en het prachtig vernieuwde  muziekcentrum TivoliVredenburg met zalen voor alle muziekstijlen, loopt u in een kwartiertje.

Bekijk hier meer informatie over TivoliVredenburg Bekijk hier meer informatie over de Stadsschouwburg

Utrecht Centraal station

Ook naar het centraal station is het maar 15 minuten lopen. Van daaruit kunt u Nederland in alle richtingen verkennen. U bent  in een half uurtje in het centrum van Amsterdam, of op Schiphol airport

Bekijk hier meer informatie

Jaarbeurs Utrecht

Komt u naar Utrecht voor een evenement? Grote kans dat deze plaatsvind in de Jaarbeurs. Hier vindt u meer informatie over de Jaarbeurs

Bekijk hier meer informatie

Tourist office Utrecht

Welkom op Bezoek Utrecht, dé online reisgids voor Utrecht en omstreken. Hier vind je alle informatie over de bekendste bezienswaardigheden, van een boeiend museum tot waar je het best kan winkelen, en adressen van de leukste cafés, restaurants en hotels. Utrecht is een levendige stad, met ook dit jaar een bomvolle agenda vol muzikale en culturele activiteiten.

Bekijk hier meer informatie